Marić najavio tužbu za klevetu

HINA/ Daniel KASAP/ dk

Ministar Zdravko Marić zahtijeva javnu ispriku Slavena Dobrovića jer će ga u protivnom tužiti.

Mostov bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović za N1 je otkrio da je ministar financija Zdravko Marić članovima Nadzornoga odbora HBOR-a sugerirao glasanje za sporni kredit Agrokoru o kojemu je u utorak dokumente objavio Nacional.

“Ostao sam vrlo neugodno iznenađen izjavama Slavena Dobrovića. S indignacijom odbacujem njegove tvrdnje koje je rekao i moram priznati da sam s tim u svezi odlučio reći nekoliko riječi na tu temu.

Obzirom na kompleksnost i težinu, te da je tom izjavom meni nanio veliku štetu, mom ugledu i časti, mislim da stvari moramo nazvati svojim imenom, a to su – neistine, te u nekim dijelovima bezočne laži”, rekao je Marić.

“Dobrović kaže da se sjeća te sjednice i da sam obrazlagao tu točku i detaljno odgovarao na pitanja. Ako se sjeća, a vjerujem da se sjeća, siguran sam da je zapazio da sam rekao kako se suzdržavam od rasprave i odlučivanja predao stručnim službama banke da obrazlože točku i otvorio raspravu. Ničim nisam sudjelovao u raspravi i davao sugestije ili ne daj bože vršio pritisak na odluku”, rekao je Marić.

“Mogu samo pretpostaviti koji su bili razlozi za takvu izjavu Dobrovića jer se lako može provjeriti. Uz ostale članove NO-a, Uprave, sastavljen je zapisnik sjednice, a za nju kao i svaku drugu, postoji tonski zapis. To su činjenice koje ukazuju tko govori istinu, a tko bezočno laže”, pručio je.

Najavio je i tužbu ukoliko se Dobrović ne ispriča.

“Jasno kažem da od Dobrovića očekujem javnu ispriku, javni demantij, te da pojasni razloge za takvu izjavu. U protivnom ću ga morati tužiti zbog klevete”, rekao je Marić.

Komentiraj