Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je ispred zgrade Vlade najavio kako će danas koalicijskim partnerima predstaviti cijelu poreznu reformu. Na novinarsko pitanje ostaje li povećanje doprinosa za zdravstvo u njegovom planu Marić je kazao da u prijedlogu ne može gledati samo jedan izdvojeni segment.

“Naravno da bi bilo lijepo i jednostavno da mogu samo i isključivo voditi brigu o porezima i doprinosima. No, u ovim okolnostima svi smo svjesni problema s kojim se suočava zdravstveni sustav i djelatnici u njemu, koji isporučuju jako dobru uslugu, a istovremeno su traženi u EU”, kazao je Marić i naglasio kako se u zdravstvenom sustavu mora održavati kvaliteta usluge.

“Mi na ovaj način dajemo prijedlog i obol da se i sa prihodovne strane pomogne, ali moralo bi se rješavati i rashodovna strana”, dodao je ministar financija. U Ministarstvu, kaže, još uvijek nisu vodili rasprave o trošarinama.

Na pitanje koliko će javnost još čekati na predstavljanje porezne reforme, Marić je kazao: “Ja se nadam još par sati…”, prenosi N1.

Komentiraj