MARIĆ “Kod konverzije kredita iz kuna u eure neće biti nikakve naknade ni dodatnih troškova za građane”

HINA/ Daniel KASAP

Ministar financija Zdravko Marić u ponedjeljak je gostovao u Dnevniku Nove TV, gdje je komentirao aktualne političke i gospodarske teme.

Marić kaže da je apsolutno uvjeren da će Vlada imati većinu kod opoziva u Saboru. “Što se tiče i ovoga procesa po očekivanim uzancama, naravno sve je to sastavni dio demokratske procedure. Na oporbi su mehanizmi da ih pokrenu, ali smatramo, unatoč tome što još nemamo sam prijedlog opoziva, da ćemo sigurno argumentirano odbaciti sve tvrdnje, a s druge strane moram apostrofirati da kada imate ovako kompleksnu situaciju, onda ipak, bez da ikome išta imputiram, malo više konstruktivnosti, vlastitog doprinosa i odgovornosti za ovako kompleksnu situaciju bilo bi svima nama, pa i cijeloj državi više od koristi”, objasnio je Marić.

Dodao je da je financijsko i poslovno restrukturiranje koncerna Agrokor i njegovih kompanija je zapravo ključni korak u cijelom procesu. Na pitanje može li kao ministar financija garantirati poreznim obveznicima da neće platiti ni lipe duga Agrokora, Marić kaže da je teško išta garantirati, ali naveo da je Vlada od početka vrlo jasno komunicirala problematiku. “Cijeli ovaj proces podržava da se vodi u smjeru toga da ne bude nikakav teret za porezne obveznike”, kazao je.

Govoreći o uvođenju eura, Marić je poručćio kako kod konverzije kredita iz kuna u eure neće biti nikakve naknade ni dodatnih troškova za građane, te da će svi eventualni troškovi ići na teret banaka.

 

Komentiraj