MARIĆ JE TVRDIO DA JE SVE OK Je li premijer o krizi u Agrokoru otkrio i više nego što je htio?

Nacional

Uoči sutrašnjeg dana D za Agrokor, objave konsolidiranog financijskog izvješća, kada bi nam stanje koncerna trebalo biti puno jasnije, premijer je odbacio ocjene koje dolaze iz Sberbanke da je Hrvatska nacionalizirala koncern Agrokor te da stoga mora vratiti i dug koji koncern ima prema toj ruskoj banci, izvještava N1 televizija.

”Nismo nacionalizirali Agrokor”, poručio je Andrej Plenković, ali je i otkrio da su se aktivnosti i konzultacije provodili – od siječnja pa sve do donošenja Zakona o izvanrednoj upravi. To je posebno zanimljivo ako se sjetimo da je u siječnju ministar financija Marić tvrdio da je Agrokor dobra kompanija te da ne vjeruje da će doći do bankrota.

Je li premijer o krizi u Agrokoru otkrio i više nego što je htio? Još u siječnju njegov ministar Zdravko Marić tvrdio je da je s Agrokorom sve u redu. Postavlja se pitanje jesu li onda konzultacije počele u ožujku ili puno ranije?

”Što se tiče niza aktivnosti, konzultacija, koje su se provodile u siječnju, veljači ožujku pa sve do donošenja i aktivacije Zakona, vodili su se brojni razgovori, a sve u interesu opće dobrobiti i očuvanja hrvatskog gospodarstva, našeg financijskog sustava. Sve korake koje smo napravili bili su u toj funkciji. Ako se obavljaju neki razgovori ne znači da se donose neke odluke”, kazao je Plenković.

Oporba nije zadovoljna. SDP najavljuje novi zahtjev za opozivom Zdravka Marića.

”Znači to što je on rekao da se izuzimao to je laž. On ne bi smio više biti ministar ni minute, a nije trebao biti ni proteklih pola godine, ali ga je Andrej Plenković zaštitio. Znači ovo vaše pitanje apsolutno stoji. Mi ćemo sigurno inzistirati na tome, kada dobijemo dodatne informacije, onda će biti još više potkijepljeno”, kazao je SDP-ovac Gordan Maras.

Komentiraj