MARIĆ: “Hrvatska neće ostati bez hrane i lijekova, imamo svega u dovoljnim količinama”

Ministar financija zdravko Marić sastao se u petak s predstavnicima maloprodajnih lanaca, a nakon što su građani u četvrtak masovnije krenuli u nabavku.

“Stvari su pod kontrolom”, poručio je Marić nakon sastanka i dodao da svega ima u dovoljnim količinama.

“I proizvoiđači i distributeri, imaju za više mjeseci…. Ako koja polica i bude prazna, ima dovoljno da se opet popuni”, rekao je Marić. “Iz prve ruke imam informacije, govorimo o povećanoj potrošnji. Ponavljam opet: svega ima u dovoljnim količinama, i za više mjeseci koji dolaze. Nema potrebe za pretjeranim napadima na maloprodajne lance i stvaranjem dodatnih i pretjeranih zaliha”, dodao je.

Marin Pucar iz Podravke također je apelirao na građane da ne spremaju zalihe. “Sve proizvodnje nam rade normalno. Imamo višemjesečne zalihe svega, pripremali smo se za sezonu jer ćemo osigurati kontinuitet proizvodnje, Hrvatska neće ostati bez hrane i lijekova”, poručio je.

Glavni direktor HUP-a Davor Majetić također je rekao da nema razloga za strah te da će osigurati da sve normalno funkcionira. ”Ono što je ključno je sačuvati radna mjesta i opstojnost poslodavaca te da iz ovog izađemo bez ožiljaka”, poručio je.

MARIĆ SMIRUJE: “Možda neće biti neke vrste paste, ali druge će biti”

Komentiraj