Domagoj Milošević je, uz Zdravka Marića, najozbiljniji HDZ-ov kandidat za novog mandatara, doznaje RTL Direkt.

Zdravko Marić je već nekoliko dana poznat kao HDZ-ov novi nestranački mandatar, a poznato je i to da HDZ ima još nekoliko kandidata, no njihova imena nisu izašla u javnost.

Tijekom jučerašnjeg dana spominjali su se ministri Tomislav Tolušić i Oleg Butković, no vrh stranke smatra da Marić i Milošević imaju najviše iskustva i međunarodnih financijskih kontakata što bi u sljedećim tjednima moglo biti izuzetno važno.

Da priča o Miloševiću kao izglednom kandidatu drži vodu dokazuje i sinoćnji sastanak između njega i Karamarka u jednom zagrebačkom hotelu.

Utrka do saborske većine

Iz HDZ-a zadnjih nekoliko dana papagajski ponavljaju kako imaju saborsku većinu, a HDZ-ov Franjo Lucić jučer je rekao da će većinu imati najkasnije danas. Sinoć u emisiji Otvoreno taj je rok, doduše, malo prolongirao rekavši da će većinu imati kroz dan dva, ali je naglasio da tu ne računa vikende.

Jučer poslijepodne SDP-ov Ranko Ostojić rekao je da je njegova stranka počela skupljati potpise za raspuštanje Sabora te da će se sve znati vrlo brzo.

Komentiraj