Ministar financija Zdravko Marić, gostujući na RTL televiziji, komentirao je potez Europske komisije koja je Hrvatsku prijavila Sudu EU zbog nepotpunog prenošenja direktive o reviziji u hrvatsko zakonodavstvo. Na pitanje o čemu se radi, što nije dobro napravljeno, odgovorio je kako su prošle godine stavili u javnu raspravu novi zakon o reviziji.

“Zainteresirana javnost je dala svoje komentare, mahom su došli od Hrvatske revizorske komore. Mogu reći da smo gotovo sve primjedbe usvojili. No, ostalo je jedno dvojbeno pitanje, a to je neovisno tijelo koje uredba traži. Ono bi bilo neovisno od revizorske struke koje će se baviti nadzorom revizorskih društvima. To je uzelo maha. Htjeli smo izaći u susret struci, no moramo implementirati direktivu”, rekao je.

Otkrio je kako namjerava pomoći stotinama tisuća blokiranih.

“Sigurno se treba promijeniti određene akte, zakonske ili podzakonske. Danas imate situacije da je čovjek blokiran za 200 kuna i taj je dug narastao na 2000 kuna. Razmišljamo i o promjeni Ovršnog zakona. No, ostaje ipak pitanje prošlosti, a imamo preko 330.000 blokiranih, ukupni dug je preko 42 milijarde kuna. Sada treba gledati kako rješavati problematiku prošlosti”, rekao je Marić.

Komentiraj