Nakon što je njegov devetnaestogodišnji sin pod utjecajem alkohola u Splitu skrivio prometnu nesreću sa službenim vozilom MUP-a, javnost se obratio načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Slobodan Marendić.

“Nakon priopćenja koje je izazvalo veliku pozornost osjetio sam potrebu i želju da objasnim što se noćas dogodilo. Jedan nepromišljen potez mog sina doveo nas je u situaciju da pričamo o ovom događaju. Želim kazati da sam u momentu saznanja o prometnoj nesreći koju je on napravio izvijestio Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, operativno dežurstvo, zatražio sam od kolega da zatraže proceduru kakva se inače radi. Pokrenuo sam, kao policajac, proceduru koja se treba napraviti. Kao otac sam onda nazvao ljude, zamolio da me odvedu do mjesta gdje se nesreća dogodila, tamo stupio u kontakt sa svojim sinom, nakon što je završeno istraživanje na mjestu događaja te ga odvezao kući. Moram naglasiti, radi se o nepromišljenom potezu mog sina koji je uzeo vozilo koje imam na korištenju 24 sata. Pogriješio je i to je situacija koju imam sada”, rekao je novinarima Marendić.

Dodao je kako sinu nije dozvolio da uzme službeni automobil. Ključevi su, kaže, bili na stolu. “On je došao s posla, javio se i ja sam nastavio spavati”, istaknuo je.

Marendić kaže kako je spreman na eventualne posljedice. “Čujte, ja sam napravio sve što sam kao policajac trebao, bez odgađanja. Stručni tim Ravnateljstva dolazi u Split, ja sam tu u očekivanju i sve konzekvence koje iz toga proizlaze ja sam spreman podnijeti”, zaključio je.

Pijani sin načelnika policije autom MUP-a izazvao nesreću

Komentiraj