Mareković: “Tvrtka Pleter se uključila tek nakon službenog zahtjeva stožera, iako smo bili spremni već prvog dana nakon potresa”

Dva tjedna nakon razornog potresa na sisačkom području,  država je preuzela pripremu prehrane, a čelni čovjek tvrtke Pleter general Marijan Mareković objašnjava zašto se država tek sada uključila u organizaciju prehrane, na koji način pripremaju obroke i koliko će dugo ostati na pogođenom području.

Danas su i Pleter i kuhari-volonteri zajedno hranili ljude. Da bi se tvrtka Pleter uključila i izašla morala je dobiti službeni zahtjev od strane stožera i onda mogu izaći na teren.

“Jučer smo dobili zahtjev i s današnjim danom krenuli s realizacijom prehrane”, rekao je Mareković za RTL danas.

“Na sam dan potresa u utorak navečer, od srijede ujutro počeli smo pripremati obroke za potrebe vojske i civila, a međi civilima su i ljudi koji su bili smještenu u staračkom domu a na privremenom smještaju u vojarni”, dodao je.

Mareković je naglasio kako je Pleter bio spreman i ranije.

Hrana se priprema u Petrinji i Zagrebu

“S današnjim danom pripremili smo 7000 toplih obroka, 500 suhih obroka i takav je plan i za sutra. Krizni stožer nam javlja lokacije i broj obroka koje osiguravamo i svaki dan dobivamo nove podatke.”

Volonteri kuhaju uz pomoć donacija, a Pleter uz pomoć godišnjih ugovora s dobavljačima

“Mi imamo godišnje ugovore s dobavljačima i oni osiguravaju namirnice za prehranu”, rekao je Mareković i dodoao kako će cijena ovisiti o broju i količini obroka.

” Mi smo u tom mobilizacijskom pozivu dužni osiguravati prehranu koliko god će to biti potrebno”, napomenuo je.

 

 

 

Komentiraj