Luka Stanzl/PIXSELL

Marc Puškarić nasljednik je Henninga Tewesa na mjestu predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska

Marc Puškarić (47) preuzima funkciju predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska, počevši od 1. srpnja 2019. godine.
Marc Puškarić je direktor tvtke Bertelsmann Brazil Investments, a naslijedit će Henninga Tewesa, koji se pridružuje Mediengruppe RTL Deutschland kao šef operativnog sektora programskih poslova. Na svojoj novoj funkciji Marc Puškarić će odgovarati Andreasu Fischeru, predsjedniku nadzornog odbora RTL-a Hrvatska i višem podpredsjedniku globalnog upravljanja operacijama i sadržajem RTL Grupe.
“Marc Puškarić ima veliko međunarodno iskustvo i osobni afinitet prema Hrvatskoj. Izuzetno sam sretan što smo pronašli ovako dinamičnog menadžera za vođenje RTL-a Hrvatska unutar grupacije Bertelsmann. Nastavit će s uspješnim poslovanjem tvrtke zajedno s menadžment timom RTL-a Hrvatska. Želim Marcu toplu dobrodošlicu i sve najbolje – veselim se što ću u suradnji s njim dodatno učvrstiti tržišnu poziciju RTL-a Hrvatska. Želim također izraziti veliku zahvalnost Henningu Tewesu koji je uspješno vodio RTL Hrvatsku zadnjih pet godina. Za vrijeme njegova vođenja, tvrtka je postala profitabilna, proširila obitelji kanala te je u kreativnom uzletu svih aktivnosti”, rekao je Fischer.
Marc Puškarić, rođen 1972. godine, započeo je 2001. godine svoju profesionalnu karijeru u Bertelsmannu kao korporativni pravni savjetnik. Od 2007. do 2015. godine bio je viši podpredsjednik Bertelsmanna zadužen za korporativne pravne poslove gdje je bio odgovoran za savjetovanje pri akvizicijama i pripajanjima, kao i operativnim transakcijama u S.A.D.-u, Latinskoj Americi, Europi i Aziji, te razvoju korporativnih investicijskih planova u Indiji I Brazilu.
RTL Hrvatska osnovana je 2004. i ove godine obilježava petnaestu obljetnicu. Tvrtka je od jednog kanala izrasla u veliku obitelj kanala sa tri besplatna (RTL, RTL2 I RTL Kockica), tri kablovska kanala (RTL Living, Crime i Passion), digitalnim aktivnostima poput platforme s uslugom videa na zahtjev RTL Play-om, muzičkim izdavaštvom i decidiranim kanalom za Hrvate koji žive u dijaspori (RTL Croatia World).

Komentiraj