MARATONSKI SASTANAK U BANSKIM DVORIMA Razgovor Oreškovića i Crnoje još traje

Patrik Macek/PIXSELL

U Banskim je dvorima u srijedu oko 15 sati započeo sastanak minstra branitelja Mije Crnoje s premijerom Tihomirom Oreškovićem, a na sastanku su i potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov. Tema razgovora je – politička sudbina Mije Crnoje.

Na razgovoru je i predsjednik HDZ-ovog Odbora za veterane Josip Vidović, a neslužbeno se doznaje da su cijelo popodne konzultirani i pravnici.

Crnojinu ostavku zatražila je i saborska oporba, nakon medijskih napisa da je ministar prijavio lažno prebivalište i da je više puta prijavljivan zbog fizičkog nasilja.

Novinari i snimatelji pred Vladom očekuju izjave nakon sastanka.

Premijer Orešković ranije u srijedu izjavio je kako se ujutro sastao sa Mijom Crnojom, a svoj će stav, kazao je, izreći nakon sastanka. “Onda ćemo komunicirati i sve će biti jasno”, poručio je premijer.

“Ja sam jasno rekao, mi znamo kako bi postupile osobe koje predstavljaju Most, a ja se nadam da će se istom mjerom mjeriti i druga strana”, rekao je čelnik MOST-a Božo Petrov danas u Saboru. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko novinarima je u Saboru rekao da će Crnoja morati otići ako je kriv. “Ako nije, ostat će”, kazao je Karamarko.

Crnoja je, pak, ranije poručio da ne vidi razlog zbog kojeg bi dao ostavku. Dodao je kako nije napravio ništa što je nespojivo s njegovom ministarskom dužnosti. Na novinarsko pitanje hoće li podnijeti ostavku, Crnoja je odgovorio: “Zbog čega?”.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na konferenciji za novinare rekao je da Crnoja, pokažu li se medijski navodi točnima, mora smijeniti. “Oreškoviću dajemo 24 sata, u protivnom ćemo pokrenuti inicijativu u Saboru za njegov opoziv i izglasavanja nepovjerenja, koja vjerojatno neće proći”, rekao je Milanović.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić poručio je kako će državne institucije tek utvrditi je li novi ministar branitelja Mijo Crnoja prekršio zakon. Na upit hoće li Crnoja i dalje biti ministar nakon medijskih tvrdnji da je prijavio lažnu adresu stanovanja zbog izbjegavanja plaćanja prireza Gradu Zagrebu, Brkić je novinarima pred Banskim dvorima rekao da po njegovim saznanjima hoće.

Komentiraj