Nacional

MARAS “Želim biti gradonačelnik Zagreba”

Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a, za N1 televiziju komentirao je turbulencije u HDZ-u, ali i vlastitoj stranci.

Komentirajući najnovije smjene u vrhu HDZ-a, Maras je rekao kako Plenković nema širinu u stranci, već na pozicije stavlja ljude od povjerenja.

“No, u ovom trenutku je bitno da ta Vlada koja ne valja treba otići što prije, bez obzira na kalkulacije, i to je važno”, naglasio je Maras.

Maras smatra da je važno tko će biti šef zagrebačkog SDP-a, te žali što Ivica Račan i SDP nisu ranije Milanu Bandiću uskratili potporu.

 

“Ja sam u SDP-u od 1997. godine i došao sam na poziv Račana i njegov me rad obilježio i politički formirao. Nisam imao nikakav doticaj s Bandićem, promatrao sam to kao i drugi građani”, rekao je, dodajući kako nije sve što je Bandić napravio loše.

“Ali ovo što ga je obilježilo zadnjih četiri ili osam godina definitvno pokazuje da Zagreb ne zaslužuje takvog gradonačelnika. Mi nismo imali svog kandidata na prošlim izborima, iako je Anka Mrak Taritaš dobra kandidatkinja, nije stasala kao netko koga smo mi gradili. Ja se zalažem za vraćanje problemima građana, jedini sam od kandidata koji je dobio podrušku nevladinih udruga, pozdravljam kolegice iz Brezovice sa skupa”, smatra.

Maras je najavio da je u kandidaturu za šefa zagrebačkog SDP-a ušao s namjerom da postane gradonačelnik Zagreba 2021. godine.

 

Komentiraj