HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Maras zbog Agrokora napao premijera i Marića

Nakon policijske akcije koja se ovih dana odvijala i uhićenja bivše uprave Agrokora, ta tvrtka je i top tema u Saboru. Čak šest klubova jutros je zatražilo stanku na temu Agrokora i istražnog povjerenstva.

“Klub zastupnika SDP-a traži od Sabora brzu i promptnu reakciju vezano uz istražno povjerenstvo. Vidimo da se svim silama HDZ trudi obustaviti rad povjerenstva i sakriti informacije”, poručio je nakon stanke SDP-ov Gordan Maras.

Podsjetio je kako je premijer Plenković poručio da se rasprava o Agrokoru može voditi i na drugim odborima.

“Predlažem da se onda vodi na Predsjedništvu HDZ-a”, rekao je Maras.

”Građani ne žele maglu koju im daje Andrej Plenković i HDZ koji preko DORH-a pokušava zaustaviti rad istražnog povjerenstva. Dat ću vam i podatak da ministar Marić laže. Ovdje je izvješće vijeća za financijsku stabilnost iz 2016. gdje jasno piše da je HANFA tijekom 2016. upozoravala ministra na problem Agrokora, na problem faktoringa, a ministar Marić nama nakon šest mjeseci govori da je sve u redu.

I zato premijer ne želi da javnost išta zna o tome – zato jer je HDZ politički jednako Agrokor gospodarski. Jel znate za Canjugu u nekim drugim stankama, premijera Valentića koji je dobio kredit za privatni projekt, da li znate ijednog drugog ministra koji je iz vlade otišao u Agrokor i onda se vratio u Vladu kao ministar financija. Ne postoji jer Agrokor jeste HDZ”, poručio je Gordan Maras.

Branko Bačić iz HDZ-a poručio je Marasu da je u sukobu sa zdravim razumom i zakonom.

“Vi nama govorite da se zakona ne treba držati kao pijan plota i prozivate HDZ za poštivanje zakona. HDZ je ovdje jednako zakon, a ne Agrokor. Uvijek sam tvrdio da HDZ nema problema s istražnim povjerenstvom, ali da mora prestati s radom ako krene istraga. Kolega Maras vi jako dobro znate što ste radili 2012. kada niste prihvatili izvješće HANFA-e i da je najveća dubioza u Agrokoru nastala u vrijeme vaše Vlade. HDZ samo štiti kazneni postupak”, rekao je Bačić.

Komentiraj