MARAS UPITAO MOSTOVCE ‘Podržavate li i dalje ministra Marića?’

Patrik Macek/PIXSELL

Sabor nastavlja s redovnom sjednicom. No, i dalje je aktualan Lex Todorić koji bi se trebao naći na sjednici Vlade u poslijepodnevnim satima. Mimo dnevnog reda, o njemu u Hrvatskom saboru žele govoriti tri kluba, SDP-ov, Živog zida i Mosta.

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida ustvrdio je kako je “Agrokor država u državi te da je kao takav neodrživ već dugo vremena”.

“Kad tad je trebalo doći do sloma tog ekonomskog modela”, rekao je Sinčić dodavši da je Agrokor imao svjesnu potporu države.

“Izdavanje bonova bilo je nezakonito, i to deset godina. Svi smo svjesno gledali kako se krši zakon”, poručio je Sinčić u Saboru.

SDP-ov Gordan Maras javio se za riječ.

“Nije bitno tko je vlasnik Agrokora, sada je jasno da on odlazi. No, ostaje briga za radnike i dobavljače. SDP neće dozvoliti da ijedna kuna duga padne na leđa naših sugrađana i zato nismo zadovoljni s najavama prema kojima bi država trebala preuzeti rizik poslovanja tvrtke”, rekao je.

“Izgleda da Mostu i HDZ-u to nije najvažnije jer se predsjednik Mosta onda ne bi koncentrirao samo na jednu osobu. Most očito ima informacije koja su se kaznena djela dešavala u toj tvrtci. Tražimo od ministra Orepića da javnost izvijesti o tome”, rekao je Maras.

“I još nešto: da li Zdravko Marić i dalje uživa povjerenje Mosta koji je prijavio Upravu Agrokora s kojom je blisko surađivao i gospodin Marić?”, upitao je Maras.

Obratio se Miri Bulju iz Mosta.

“Recite mi direktno da li i dalje podržavate ministra Marića?”, upitao ga je.

Komentiraj