MARAS: “Tužitelj i osumnjičenik jedan do drugoga – to je sramota našeg predsjedanja”

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras u petak je gostovao na N1 televiziji, gdje je komentirao aktualne političke teme.

Jedan od ‘najzanimljivijih’ prizora na sinoćnjem koncertu u zagrebačkom HNK bila je fotografija zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i državnog odvjetnika Dražena Jelenića u loži.

“To je Hrvatska danas. Imamo državu u kojoj USKOK-ovi optuženici u procesima koji traju godinama – ako se sjećate, svi ti procesi krenuli su 2013. i 2014. godine, a danas je 2020. – raznim pravnim začkoljicama i pravosudnim vezama izbjegavaju da se riješe očiti slučajevi. Imamo Hrvatsku gdje takvi procesi traju desetljećima, ali samo za one koji su odabrani, pričamo o Sanaderima, Bandićima, Vidoševićima. Zaštićeni su od djela koje su radili dok su bili u poziciji ili jesu u poziciji moći. Obični građani ne dobivaju pravdu”, rekao je Maras.

Predložio je predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću da tu fotografiju uokviri i stavi na svoj stol. “To je imbol Hrvatske koju on predstavlja, kao simbol apsurda do kojeg je doveo zemlju. Tužitelj i osumnjičenik sjede jedan do drugoga – to je sramotni dio našeg predsjedanja Europskom unijom. Apsolutno podržavam sve one koji će na to ukazivati, to se ne smije skrivati”, kazao je Maras.

Smatra kako se Jelenić, ni kriv ni dužan, našao u tom društvu. “On vjerojatno nema protokol, nije znao s kim će sjediti, ali Zagreb ima protokol. To je izrugivanje Milana Bandića s Hrvatskom i njenim građanima. Jer protokol Grada Zagreba uvijek pita gdje sjedi gradonačelnik i tko sjedi uz njega. To je slika Hrvatske”, kazao je.

Komentiraj