Patrik Macek/PIXSELL

MARAS “Samo Milanović može pobijediti Kolindu Grabar Kitarović”

Saborski zastupnik SDP-a i predsjednik zagrebačkog ogranka te stranke Gordan Maras u četvrtak je u Saboru komentirao Nacionalovu objavu montiranih fotografija potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, kao i nadolazeće predsjedničke izbore.

Maras smatra da je afera oko fotomontaže ministra Tolušića u drugi plan baca nervozu HDZ-a, propali posao s avionima i činjenicu da ljudi masovno odlaze iz Hrvatske. “Ako je postojala informacija, da je SOA provjeravala fotografije ministra Tomislava Tolušića zar vam nije logično da se netko nije obratio državnom odvjetniku, a ne da on odgovara medijima da nije čuo za to. Davno je DORH trebao reagirati”, kazao je Maras.

Dodao je kako će SDP u interpelaciji pokazati da ministar Damir Krstičević nije u stanju obnašati tu dužnost. “Govori napamet, reagira emocionalno, funkcija ministra je da odrađuje posao, dobro je imati emociju, ali kao odrasla osoba mora preuzimati odgovornost”, kaže Maras.

Komentirao je i povratak Ive Josipovića u SDP. “Kada sam čuo da se gasi njegova stranka rekao sam da su im širom otvorena vrata u SDP-u.” Kaže da njegova stranka ništa nije nudila Josipoviću jer tako ne funkcionira i da za to novinari moraju otići u stranku MIlana Bandića i HDZ. Smatra i kako je najbolji predsjednički kandidat Zoran Milanović, koji, prema njegovim riječima, jedini može pobijediti aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Komentiraj