HINA / Denis CERIĆ

MARAS “Predlažem Plenkoviću da nominira Dalić za Nobela”

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras komentirao je u utorak jučerašnju promociju knjige bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

“Ovo je sramotno što se jučer desilo, da se jedna klika skupila jučer tamo i da plješće Martini Dalić koja je mnogima od njih osigurala izdašne honorare. Dakle, vidjeli smo jučer tamo Ramljaka i nek druge članove skupine Borg koji su zaradili stotine milijuna kuna kao konzultanti. I u orgnizaciji jednog medija koji očito ulaže stotine milijuna kuna u objašnjavanje građanima, da nešto što je svima jasno da se napravilo na netransparentan način, da su ljudi zaradili enormne novce, kao da je ona napravila osmo svjetsko čudo”, rekao je Maras novinarima u Saboru.

Kazao je i kako mu je neprivatljivo da se na promociji pojavio guverner HNB-a Boris Vujčić, ali i da sve podržava premijer Plenković. ‘Ukoliko Dalić ne bude nominirana za Nobelovu nagradu iz ekonomije onda je jasno da se ovdje radi o jednoj od najskupljih PR akcija u Hrvatskoj, kojoj je na čelu Andrej Plenković. Dalić je u knjizi na pravoj stranici istaknula citat onoga kojem se najviše divi, a to je Plenković koji je očito njen politički zaštitnik. Sad on njoj i vraća određeni dug što znali da je sve znao za naknade u Agrokoru. Predlažem Plenkoviću da nominira Dalić za Nobela za ekonomiju, a ukoliko ona ne dobije nagradu predlažem Plenkoviću da podnese ostavku”, poručio je Maras, kako prenosi tportal.

Komentiraj