Patrik Macek/PIXSELL

MARAS PORUČIO OREŠKOVIĆU “Priznajte istinu da ste slučajno postali premijer, da je pravi premijer Karamarko”

Premijer Tihomir Orešković u ponedjeljak je preko svoje Facebook stranice apelirao na više tolerancije u javnom dijalogu koji, po njegovoj ocjeni, postaje sve oštriji.

“Očekujem od svih sudionika javne komunikacije da im tolerancija prema sugovorniku, činjenice i istina budu polazište s kojeg će voditi rasprave”, napisao je, između ostalog, premijer Orešković.

Na njegovu je objavu u utorak reagirao saborski zastupnik Gordan Maras, koji ja Oreškovića pozvao da prizna da je slučajno postao premijer, te da je pravi premijer Tomislav Karamarko.

“Gospodin Orešković nas je pozvao da u javnim raspravama širimo toleranciju, pozivamo se na istinu i pričamo o budućnosti. Slažem se. Trebamo biti tolerantni u svojim raspravama prema svemu, ali ne i prema onome što ugrožava temeljne vrijednosti na kojima počiva naš Ustav i naša domovina. Tu bi i on pomogao da sam ne proizvodi razloge za takve rasprave i da se ogradi te smijeni one u svojoj vladi koji su direktno odgovorni za takve rasprave. Zalažem se i da polazište za rasprave bude i istina te da govorimo o budućnosti”, napisao je Maras.

“Tako je istina da prije tri mjeseca nitko u Hrvatskoj nije želio njega za premijera pa ni sam Karamarko, koji se tako i sada ponaša, a u budućnosti bi trebalo izmjeniti zakon o izborima da premijer može postati samo osoba koja je izabrana u parlament. Dakle, gospodine Oreškoviću, ne vraćajte nas svojim kadrovskim rješenjima u prošlost, priznajte istinu da ste slučajno postali premijer, da je pravi premijer Karamarko i mijenjajte zakon da se takva prevara birača u budućnosti više nikada ne ponovi”, zaključuje bivši ministar poduzetništva i obrta.

Gospodin Orešković nas je pozvao da u javnim raspravama širimo toleranciju, pozivamo se na istinu i pričamo o buduć…

Posted by Gordan Maras on Tuesday, February 16, 2016

Komentiraj