Na današnjem Aktualnom prijepodnevu u Saboru pitanje premijeru Andreju Plenkoviću postavio je SDP-ov Gordan Maras. Kao i prošlog puta, Maras je Plenkovića pitao i Bandiću, te ga zamolio da se zastupnicima i građanima ne obraća ‘s visoka’, već da odgovori na pitanje.

“Bandić osigurava Plenkoviću većinu raznim makinacijama. Građanima Hrvatske gadi se politički sustav jer se zastupnici kupuju. Bandićev klub je narastao na 11 zastupnika. Jeste li vi g. Plenkoviću ponosni na simbiozu s Bandićem koja je zagadila hrvatsku političku scenu”, rekao je Maras.

Plenković mu je odgovorio kako mu se čini da je Maras ‘malo frustriran’. “Opet pričate o temi na krivom mjestu. Ljudi odlaze od vas i vi morate prihvatiti da to nema veze s nama. Moraš se malo smijat Gordane…”, rekao je Plenković.

Maras je potom simbiozu Bandića i Plenkovića usporedio s onom “raka samca i moruzgve”. “Sad ću vam ja reći na što me podsjeća simbioza vaša s Bandićem. Kao na raka samca i moruzgvu, rak samac se zavuče u kućicu jer su mu leđa otkrivena, vi ste dosta usamljeni u HDZ-u, a Bandić je moruzgva, on hapa okolo sa svojim pipcima i osigurava većinu…”, rekao je Maras, kojem je predsjednik Sabora Gordan Jandrokovišć isključio mikrofon zbog prekoračenja vremena za odgovor.

PLENKOVIĆ BERNARDIĆU “Vaše su teze patetične”

Komentiraj