Danas je tijekom saborske rasprave o Zakonu o izvanrednoj upravi SDP-ov zastupnik Gordan Maras oštro napao Plenkovića. Poručio je da ne pristaje dijeliti odgovornost za loše odluke koje Plenković donosi u ime Republike Hrvatske te kako je Vlada ‘pupčanom vrpcom’ vezana za Agrokor.

“Ovo je zakon o Agrokoru, ovo je zakon o Todoriću, ovo je zakon kojim želite prikriti kako je problem nastao, kako je problem eskalirao, želite prikriti interesnu povezanost vaše Vlade s Agrokorom”, rekao je Maras dodajući da imaju indicije da je Plenkovićeva i prethodna, Oreškovićeva, Vlada čitavim nizom akata doprinijela da situacija u Agrokoru eskalira” rekao je Maras.

“Želim vaš odgovor ovdje: Da li ministar Marić odlučuje o bilo čemu?”, zaključio je Maras.

Plenković mu je odgovoio da ništa bolje od njega nije ni očekivao te rekao da se Maras pretvara u ‘šampiona demagogije SDP-a’. “Reći meni i mojoj Vladi da smo pupčanom vrpcom vezani za Agrokor? Kolega Maras, jeste li pročitali zakon? Jeste? Onda imate problem logike i shvaćanja ozbiljnosti situacije”, rekao je Plenković podsjetivši da se Marić izuzeo iz svih odluka o Agrokoru.

Komentiraj