MARAS OBIŠAO PIŠKORNICU: ‘Prioritet Narodne koalicije je donijeti plan gospodarenja otpadom’

FaH

Gordan Maras, kao predsjednik saborskog Odbora za zaštitu okoliša, obišao je u ponedjeljak odlagalište otpada Piškornicu, u blizini Koprivnice, gdje je u subotu buknuo požar, te je poručio građanima Koprivnice kako neće dopustiti da ondje brdo otpada raste u nedogled.

Prioritet Narodne koalicije jest donijeti plan gospodarenja otpadom i početi realizaciju ovdašnjeg projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom, vrijednog 60 milijuna eura. Taj je projekt dobio dopuštenje Europske komisije i treba biti sufinanciran novcem Europske unije s 55 milijuna eura, rekao je SDP-ovac Goran Maras .
Istaknuo je da će se brzo nakon izbora krenuti sa spomenutim projektom te će, kako je rekao, “brdo otpada na Piškornici nestati unutar godinu i pol”. Po njegovim riječima, na Piškornici bi trebao proraditi najmoderniji pogon u kojem će otpad biti sortiran te će se iz njega izvlačiti korist.
“Nažalost, taj je projekt trenutačno stopiran budući da ministar Slaven Dobrović zagovara drukčiju koncepciju. Da nije toga, mi bismo ovdje već imali radove koje bi financirala Europska komisija”, zaključio je Maras.

Komentiraj