Patrik Macek/PIXSELL

MARAS O REZULTATIMA IZBORA U LICI “Ovo je katastrofalno”

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras ocijenio je u ponedjeljak rezultate SDP-a na prijevremenim izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije katastrofalnim dodavši kako će napraviti analizu zašto je do toga došlo.

“Moramo pronaći način da stranka pokuša građanima Hrvatske predstaviti se kao alternativa ovoj katastrofalnoj vlasti. Mi ćemo analizirati zbog čega je došlo do katastrofalnog rezultata u Lici”, kazao je Maras na Trgu bana Josipa Jelačića.

Istaknuo je, međutim, da je ponosan na rezultat u Ogulinu te čestitao gradonačelniku Daliboru Domitroviću i građanima Ogulina koji su mu dali podršku ustvrdivši da je SDP-ova gradonačelnika HDZ želio na silu smijeniti.

Na novinarski upit smatra li da ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac treba podnijeti ostavku nakon što je sudjelovala u prometnoj nesreću u kojoj je nastradalo dijete Maras je odgovorio potvrdno. “Mislim da je to svima jasno, osim premijeru Plenkoviću i ministrici Žalac”.

Komentirao je najavu predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca o mogućem napuštanu vladajuće koalicije ocijenivši kako u Hrvatskoj vlada okružje netolerancije, pa u tom smislu razumije brigu Pupovca.

“Nije normalno paliti lutke koje simboliziraju bilo koga, u ovom slučaju njega, i s te strane razumijem njegovu brigu”, kazao je Maras dodavši da ga u tom slučaju apsolutno podržava.

Na novinarski upit o zabrani mise na Bleiburgu Maras je kazao kako je to “poruka zemlje u kojoj je navodno još desnija vlada nego što je to u Hrvatskoj”, ocijenivši to poražavajućim.

“Uvjeren sam da velika većina hrvatskih građana shvaća što je dobro, a što zlo i što je na ponos Hrvatske, a što na sramotu”, kazao je Maras izrazivši nadu da će to “konačno doći do glave i Andreju Plenkoviću”.

Komentiraj