HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

MARAS O POVJERENSTVU “Ovo odugovlačenje HDZ-a je nedopustivo”

SDP-ov Gordan Maras u srijedu je u Saboru komentirao moguće osnivanje Istražnog povjerenstva za Agrokor, te kazao da je za zastoj kriv HDZ. “Trebaju već danas prihvatiti našu inicijativu, osnujmo Povjerenstvo i krenimo raditi”, rekao je novinarima Maras.

Naglasio je da će biti u povjerenstvu ako ga Klub zastupnika SDP-a predloži, bez obzira na to što HDZ rekao. “SDP će svoje članove objaviti kad bude jasno da ćemo imati Povjerenstvo. Nećemo unaprijed licitirati imenima. Ovo odugovlačenje HDZ-a nedopustivo je. Već smo izgubili 2 mjeseca. Naš prijedlog spreman je od srpnja. Ovo što govori Plenković nije istina, oni očito ne žele Povjerenstvo”, dodao je Maras ističućo kako HDZ samo ‘traži isprike da do osnivanja Povjerestva ne dođe’.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u utorak je rekao kako su vrlo blizu dogovora sa SDP-om oko izbora ustavnih sudaca i članova istražnog povjerenstva za Agrokor, ali s obzirom na to da dogovor još nije definiran, o tome u srijedu neće biti glasovanja u Saboru, nego se ono planira za petak.

Komentiraj