Maras: “Kukavičko izmotavanje HDZ-a koji tri godine drži Bandića na vlasti više nema nikakvog smisla”

Suđenje Milanu Bandiću krenulo je ispočetka nakon što je Uskok optužnici u slučaju Agram pripojio optužbe za zbrinjavanje otpada. Tako su se uz Bandića na optuženičkoj klupi našli vlasnik CIOS-a Petar Pripuz i još 15 optuženika. Svi optuženici, uključujući i gradonačelnika Bandića, izjasnili su se da nisu krivi za optužbe po kojima je Grad bez javnog natječaja dodijelio CIOS-u posao zbrinjavanja otpada.

Suđenje su uz novinare pratili i aktivisti te bivši predsjednički kandidat Dario Juričan. Aktivisti su Bandića i dočekali ispred Županijskog suda u Zagrebu sa transparentima, zvižducima i povicima “Lopove, lopove!” 

“Takve bi trebalo poslati na galge” ,”Stavi pravu stvar na pravo mjesto – u Remetinec”, “20 godina Bandićevog terora – tražimo pravdu od suda”, “Institucije su temelj korupcije”, “Lopove u zatvore,”pisalo je na transparentima. Također aktivisti su gradonačelniku donijeli i poklon za zatvor: četkicu za zube, ručnik s njegovim imenom, sapun, toaletni papir, c vitamin i mandarine.

“Milan Bandić je teret Zagrebu, Zagrepčankama i Zagrepčanima, što prije se tog tereta riješimo – to bolje. Ovo kukavičko izmotavanje HDZ-a, koji ga je tri godine držao na vlasti u Zagrebu, nema nikakvog smisla. Ja sam siguran da je ta priča došla do kraja i na izborima će građani vrlo jasno reći tim akterima što misle o njima”, poručio je šef gradskog SDP-a Gordan Maras.

“Što se GUP-a tiče HDZ nema stav, a do skupštine je samo dva tjedna. SDP je inicirao raspisivanje lokalnog referenduma, Bandić to ne želi jer će doživjeti ogroman revolt građana i negativan rezultat. HDZ se još razmišlja da li će još malo brati vrhnje iz svojih interesnih kombinacija ili se pokušati od njega odmaknuti. Gradski HDZ, Mikulić i Prgomet su na razini Grada čvrsto interesno povezani s Bandićem, micanja od njega nema”, naglasio je Maras.

Što je još rekao Gordan Maras poslušajte u videu!

 

Komentiraj