Maras kaže da će SDP imati svog kandidata za gradonačelnika Zagreba

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras najavio je u srijedu da će na lokalnim izborima u svibnju 2021. SDP imati svoga kandidata za gradonačelnika Zagreba.

“SDP je najjača stranka na ljevici u Zagrebu i normalno je da će imati svog kandidata”, istaknuo je Maras na konferenciji za novinare na Iblerovom trgu na kojoj je predstavio troje novih gradskih zastupnika SDP-a, Branka Kolarića, Laru Kvesić i Darka Liovića.

Od SDP-a se očekuje da ima kandidata za premijera, pa bi analogno tome trebao imati i kandidata za gradonačelnika Zagreba, pojasnio je.

Tijela zagrebačke gradske organizacije odlučit će tko će biti SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, a novinari mogu pretpostaviti tko bi to mogao biti, rekao je Maras dodavši kako će SDP-ov kandidat sigurno do Nove godine krenuti u aktivnu kampanju.

Predstavljajući troje novih gradskih zastupnika SDP-a, koji su u Gradskoj skupštini zamjene za saborske zastupnike Rajka Ostojića, Zvanu Brumnića i Vesnu Nađ, poručio je da SDP ima ljude za poslove koje će trebati raditi u Gradu.

“SDP će 2021. ići na izbore u Zagrebu kao tim, široki krug ljudi koji mogu odraditi posao koji građanima treba”, kazao je Maras.

Na pitanje da prokomentira zatvaranje Jabuke, Maras je ustvrdio kako je nevjerojatno da se takva gradska institucija zatvara dodavši kako je Milan Bandić uništio i Saloon i Kulušić, a “špranca je uvijek ista”.

Najavio je da će u sljedećem mandatu, ako SDP dobije povjerenje građana, vratiti Jabuku, Kulušić i Saloon, jer su to zagrebački brendovi.

Komentiraj