Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras, u četvrtak je u Saboru nakon stanke, pozvao Ivicu Todorića da 30. listopada dođe pred istražno povjerenstvo za Agrokor.

“Upozoravam građane da HDZ i dalje ne želi dati odgovore na pitanja oko Agrokora. Činjenica je i sada da će HDZ sve napraviti da do odgovora koje tražimo na Povjerenstvu ne dođe. A tražimo vrlo jednostavne odgovore. Zašto je Ramljak doveo svoje partnere da zarade 400 milijuna eura, odakle Milijanu Brkiću informacije koliko je i kome novaca posuđivao HBOR. Izgleda da se obavještajna zajednica uključila u sve. Ne žele dati odgovore na pitanja što su Marić, Ramljak, Dalić, Knighthead radili i zaradili 400 milijuna kuna, a rizik su preuzeli građani. Javno pozivam Ivicu Todorića da dođe 30. listopada na prvu sjednicu Povjerenstva za Agrokor”, rekao je Maras.

Pozvao je i kolege iz HDZ-a da podrže ovaj prijedlog.

HDZ-ov Branko Bačić odgovorio mu je kako je njegov istup politikanski. “Predložio bi da tajništvo odredi još jednu prostoriju gdje kolega Maras može cijeli dan lamentirati i vikom zamjeniti argumente”, rekao je Bačić.

Naglasio je kako HDZ podržava rad Povjerenstva, ali ne žele da ono bide predmet politikanstva. “Ovo što radite je politikanstvo i opstruiranje rada povjerenstva”, poručio je Bačić.

Jandroković je upozorio Marasa da ne može prekidati Bačića. “O tome kome je bilo stalo kad će se osnovati govori činjenica da u prošli petak u pet do 12 niste znali tko će vam biti član niti predsjednik. Posvađali ste se na klubu, a nama prebacujete da mi opstruiramo sve. Mi s povjerenstvo nemamo problema, nek se istraže okolnosti svih vlada. Ali to da ćete na ovakav način opstruirati rad povjerenstva najbolje govori o vama. Mi u HDZ-u podržavamo rad povjerenstva, da se istraže sve okolnosti, ali da rad ne bude stvar politikanstva što je očito počelo. Već se sada nameće potreba tko će se, kada i na koji način pozivati ne uvažavajući činjenicu da tamo ima 9 ljudi koji misle svojom glavom”, poručio je Bačić.

Maras je potom prijavio povredu poslovnika. “Gospodine Bačić vi mene nećete uplašiti, ja ne odgovaram HDZ-u, nećete me ušutkati prijetnjama. Ovo je po prvi puta da se s govornice prijeti zastupniku. Radite što hoćete, spreman sam na sve prljavosti, ali želim građanima dati odgovore. A vi odgovorite jeste li spremni da Todorić svjedoči 30. listopada. Ne može me Bačić ušutkavati”, kazao je Maras.

Jandroković je rekao da poslovnik nije povrijeđen. Javio se Miro Bulj, a Jandroković mu je rekao da je samo njega čekao. Jandroković je objasnio da je Bačić iznio svoje mišljenje, te rekao da Maras nije bio ništa nježniji. “Molim vas kada iznosite grube stvari budite spremni na to da će druga strana braniti svoje mišljenje kao vi”, poručio je Jandroković.

Hrvatski sabor u četvrtak jer nastavio sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu zakona o regulaciji tržišta željezničkih usluga i zaštiti prava putnika u željezničkom prijevozu kojim se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s europskim.

Komentiraj