Patrik Macek/PIXSELL

MARAS "HDZ me se boji"

Nakon što je Državno izborno povjerenstv poručilo da je u izbornoj promidžbi zabranjeno koristiti službene prostorije državnih tijela i jedinica samouprave, SDP-ov saborski zastupnik i kandidat na europskim izborima Gordan Maras, zbog kojega je priopćenje i objavljeno, poručio je da nije prekršio Zakon.
“Nisam prekršio Zakon, kao što sugerira DIP. Volio bih vidjeti, ne priopćenje nego odluku koja će se poslati meni da se mogu na nju žaliti Ustavnom sudu. U DIP-u vrlo dobro znaju što piše u Zakonu, i točka na koju se pozivaju odnosi se na uredske prostorije, a ja jučer nisam bio u uredu nego u sabornici koja je javni prostor. Nisam koristio državni laptop i državnu naljepnicu tako da nisam prekršio Zakon o izbornoj promidžbi“, smatra Maras.
Rekao je da mu je žao što je DIP očito u potpunosti potpao pod HDZ-ov utjecaj jer je sve krenulo na inicijativu Gordana Jandrokovića koji je pisao upit DIP-u već sugerirajući kako bi se to trebalo razriješiti, a sada dobivamo ono što HDZ želi da DIP napiše u svom priopćenju.
“Ako se govori da netko ima prednost pred drugim kandidatima, onda to imaju svi saborski zastupnici koji tijekom kampanje sudjeluju u raspravama, a ujedno su i kandidati na europskim izborima. Jandroković bi trebao onda voditi računa o tome da samim govorom u sabornici ljudi već imaju prednost pred drugim kandidatima“, upozorio je.
Jedino što mogu zaključiti jest da me se HDZ boji i žele ušutkati Gordana Marasa, ali to im neće uspjeti, rekao je dodavši da je i njegovim kolegama u stranci jasno da je HDZ uzurpirao DIP.

Komentiraj