Maras govorio uz glazbenu podlogu iz ‘Gubec-bega’: “Bandić će platiti cijenu za ovo što je napravio Zagrebu”

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras u ponedjeljak je, tijekom slobodnih govora u Saboru, održao neuobičajen govor – uz glazbenu podlogu iz hrvatske rock-opere ‘Gubec-beg’.

Predsjedavajući Željko Reiner nije dmah shvatio o čemu se radi, pa je zastupnike pitao zvoni li nekome mobitel.

”Bandić će platiti cijenu za ovo što je napravio Zagrebu. Deseci tisuća naših sugrađana ne znaju gdje će spavati, a Plenković i Bandić su izabrali svoje fotelje. Sramite se, izdali ste Zagreb”, poručio je. ”Ispričavam se Zagrepčanima što sam dio ovog saziva, dio ovog cirkusa Andreja Plenkovića. Zagreb vam ovo neće oprostiti. Kao što kaže u Gubec begu zub za zub”, rekao je Maras uz taktove pjesme ‘Zakletva maču’.

Osim toga, Maras je predsjednika Sabora, Gordana Jandrokovića, nekoliko puta oslovio sa “gospodine Plenkoviću”. “Gospodine Maras, ja nisam gospodin Plenković, ja sam gospodin Jandroković”, rekao mu je na to predsjednik Sabora.

“Poštovani kolega Maras, ja znam da će vama biti teško idućih dana, ali iz kolegijanosti prema onima koji su ostali, omogućite da danas normalno obavimo glasovanje uz povjerenje nadležnim saborskim službama, mislim da su to zaslužili, rade, pošteno broje glasove i nema nikakve sumnje u njihov rad”, rekao je Jandroković Marasu.

“A mislite li vi na građane Zagreba?”, uzvratio je Maras.

“Mislim. Ja sam cijelu svoju plaću za ožujak dao za Zagreb nakon potresa”, rekao je Jandroković.

“Mislite da Zagrepčani od toga imaju koristi?”, upitao ga je Maras.

Komentiraj