MARAS: “Bit ću dio promjena i spreman sam biti dio promjena u Zagrebu”

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras u srijedu je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirao aktualna politička zbivanja.

“Pad GUP-a sigurno je pobjeda oporbe. Da nije bilo pritiska javnosti i oporbe vjerojatno bi bio usvojen, to je namjera HDZ-a i Milana Bandića koji u Zagrebu ne mogu donositi odluke bez da razmišljaju kako će one utjecati na mišljenje javnosti, te reflektirali njihovo daljnje političko djelovanje”, rekao je Maras i dodao da smatra da su uzmaknuli jer su morali i da čekaju prvu priliku da ga usvoje.

“Ovo je kupovanje vremena od strane HDZ-a, Andreja Plenkovića i Bandića kako bi za tri ili šest mjeseci opet oteli zelene površine građanima i gurali privatne interese. Interes HDZ-a i Bandića je donijeti taj GUP i to moramo spriječiti pod svaku cijenu”, dodaje.

Maras smatra da je uloga SDP-a u rušenju GUP-a bila značajna: “Bili smo jako glasni, vidjeli ste našu inicijativu oko referenduma o GUP-u. Zajedno s kolegama iz opozicije smo doveli do ovoga. SDP u Zagrebu ima svoje birače, znam koliku snagu imamo. SDP će predvoditi promjene u Zagrebu”.

Na pitanje hoće li on biti SDP-ov kanidat za gradonačelnika na idućim lokalnim izborima, Maras kaže: “Odlučit ćemo hoću li biti kandidat, ja se bavim politikom, moj interes je promjena Zagreba. Možete sami zaključiti. Bit ću dio promjena i spreman sam biti dio promjena u Zagrebu”.

Komentiraj