MARAS: “Bandić je Zagreb pretvorio u krčmu”

Saborski zastupnik i predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u četvrtak je ustvrdio da je gradonačelnik Milan Bandić Zagreb pretvorio u krčmu u kojoj se trguje ispod stola i gdje ne vrijede pravila transparentnosti.

Grad Zagreb, odnosno gradonačelnik, direktnom je pogodbom dao nekolicini tvrtki adventske kućice na najboljim lokacijama u gradu. To je ono što rade godinama, a to je da monetiziraju grad ne u interesu građana nego u interesu prijatelja, kumova i osoba bliskih gradonačelniku. Je li to vozač, prijatelj, onaj s kim ide na gablece, nevažno“, komentirao je Maras informacije da je Bandić bez natječaja dodijelio trima tvrtkama posao s kućicama na Adventu.

“Gradonačelnik je po transparentnosti pretvorio Zagreb u krčmu u kojoj se trguje ispod stola i gdje ne vrijede pravila ni za koga“, rezolutan je Maras.

Istaknuo je da je sramota da Grad Zagreb od prihoda od kućica i najma prostora za vrijeme Adventa zarađuje manje od Splita jer zagrebačka Turistička zajednica puno ulaže u Advent. Zato mislim da se stvari u Zagrebu moraju za Advent ili bilo koju drugu manifestaciju postaviti drugačije, na način da se točno znaju pravila i da se ljudi moraju javiti na natječaj, ukazuje Maras.

“Ne može to gradonačelnik direktnom pogodbom davati svojim prijateljima. Na kraju ispada da je glavna referenca da dobijete kućicu ili ugostiteljski objekt tijekom neke manifestacije da ste uključeni kao svjedok ili kao optuženik u jedan od korupcijskih slučajeva gradonačelnika Bandića. To je besmisleno i pokazuje do koje je niske razine transparentnosti i visoke razine korupcije doveden Grad Zagreb“, poručio je.

Komentiraj