MARAS: “U vrijeme epidemije 150 tisuća zagrebačke djece nemaju osnovnih higijenskih uvjeta u školama i vrtićima” 

150 tisuća zagrebačke djece nemaju osnovnih higijenskih uvjeta u školama i vrtićima, u vrijeme dok se čitavi svijet bori s epidemijom koronavirusa, poručeno je danas iz zagrebačkog SDP-a.

“U zagrebačkom obrazovnom sustavu, u osnovnim i srednjim školama i vrtićima, nedostaju osnovni higijenski preduvjeti. Previše škola i vrtića nemaju tople vode, to ne možemo riješiti odmah, ali ono što možemo riješiti odmah je da svako jutro našu djecu, kada dođu u školu, dočekaju adekvatno očišćeni prostori, da ih dočekaju najosnovnije higijenske potrepštine, da roditelji svaki dan na moraju nadomještati osnove higijenske potrepštine. U ovom trenutku Grad Zagreb po djetetu na godišnjoj razini izdvaja svega 300 kuna za cjelokupnu higijenu u školi, i za čišćenje i za materijal i za papirnate ubruse. To je nedostatno i tražimo od gradonačelnika Bandića i pročelnika Lovrića da taj iznos povećavaju za duplo, na 600 kuna”, poručio je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

“Taj iznos je proteklih godina smanjen, ne znam  zašto, i 150 tisuća zagrebačke djece nemaju osnovnih higijenskih uvjeta u školama i vrtićima. Kada bi se taj iznos uvećao za duplo to bi bilo dodatnih 40 milijuna kuna koje Grad mora osigurati za osnovnu higijenu naše djece, taj iznos Grad Zagreb ne bi trebao zabranjivati. Gradonačelniče umjesto da svojim prijateljima, pajdašima i vozačima date tih 40 milijuna kuna dajte ih našoj djeci. U ovom smo trenutku zabrinuti i zbog epidemije koronavirusa i zato dodatno ukazujemo na ovaj problem, naglasio je Maras.

Što je sve rekao Gordan Maras možete pogledati i na našoj Facebook stranici.

Komentiraj