Udruga manjinskih dioničara Agrokora danas je u Zagrebu održala konferenciju za novinare, na kojoj je predtavila svoje rješenje plana nagodbe vjerovnika Agrokora.

Predsjednik udruge Mićo Jurjević kazao je na početku konferencije kako su veliki broj dioničara Agrokora umirovljenici i branitelji. “Naš plan nagodbe je pošten za razliku od onog kojeg je predstavila izvanredna uprava Agrokora”, kazao je Jurjević.

Potpredsjednik udruge Miroslav Jeličić Purko istaknuo je kako se dobrim PR-om želi prikazati da se njihova udruga sastoji od tajkuna i velikih igrača. Kaže kako se radi o 15 tisuća dioničara, oko tri tisuće branitelja i mnogo malih dioničara. “Ne želimo biti kmetovi strvinarskih fondova”, rekao je Jeličić Prko, dodajući kako će sve što zaradi na Agrokoru dati u dobrotvorne svrhe.

“Postoji vrijednost unutar koncerna Agrokor i način kako da se zakonito provede rekonstrukcija”, rekao je pravni savjetnik Boris Ivančić, prenosi Dnevnik.hr.

Prema modelu koji predlažu mali dioničari u stečaj bi išle tvrtke koje su doista u problemima i generiraju gubitke, poput Konzuma, dok bi uspješnije tvrtke iz koncerna išle u dokapitalizaciju te bi normalno nastavile poslovati, prenosi tportal.

Komentiraj