FaH

MANJI KVAR: Nuklearka Krško opet uključena na mrežu

Nuklearka Krško, koja je u četvrtak ujutro automatski zaustavljena zbog manjeg kvara na jednom ventilu, u petak je oko 14 sati opet uključena u elektroenergetski sustav te u skladu s predviđenim postupcima postupno povećava kapacitet opterećenja, potvrdila je poslijepodne uprava nuklearke Krško.

Do automatskog zaustavljanja nuklearke došlo je u četvrtak oko 8.30 sati. Ustanovljeno je da je ispad izazvao kvar u funkcioniranju regulacijskog ventila za dovod vode u klasičnom dijelu postrojenja, pa je ventil zamijenjen novim, a preventivna zamjena napravljena je za svaki slučaj i na drugom ventilu koji je funkcionirao.

Zaustavljanje i ponovno priključenje nuklearke odvijalo se normalno i bez ikakvog utjecaja na okoliš, pa ona nastavlja normalno raditi, a zajamčeni su svi uvjeti za njeno sigurno djelovanje, objavila je slovenska uprava za nuklearnu sigurnost.
Iz nuklearke Krško danas su također objavili da je ona u mjesecu siječnju radila punim kapacitetom, bez prekida i s optimalnom iskorišćenošću, te proizvela  544.057,3 megavatsati bruto električne energije, te u mrežu poslala  514.159,4 megavata. Siječanjska proizvodnja struje u nuklearci bila je za 0,8 posto veća od planirane, navode u upravi nuklearke Krško.

 

Komentiraj