‘Manje oružja-manje tragedija’: Primorsko-goranskoj policiji građani predali čak 2,8 kg TNT-a

U okviru akcije ‘Manje oružja-manje tragedija’ primorsko-goranska policija poziva građane da dragovoljno i bez straha od prekršajnih ili kaznenih sankcija predaju policiji sve vrste oružja, streljiva ili minsko-eksplozivna sredstva.

U protekla dva tjedna policija je na području Primorsko-goranske županije evidentirala 15 dragovoljnih predaja oružja i eksplozivnih sredstava, kao i pronalazak ručne bombe zaostale iz II svjetskog rata. Riječ je o bombi talijanske proizvodnje, tzv. „breda“, koja je pronađena u šumskom području Veprinca, iznad Opatije.

Policiji su građani s područja Crikvenice, Gorskog kotara, Krka, Malog Lošinja, Opatije i Rijeke dragovoljno predali dvije zračne puške, šest ručnih bombi M-75, četiri spremnika za automatsku pušku, četiri topovske vježbovne bombe i 604 komada različitog streljiva, kao i 2, 8 kilograma eksploziva TNT.

Navedena sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave te će se zbrinuti prema pravilima struke, priopćili su iz policije.

Također, policija poziva i ostale građane koji slučajno pronađu bilo kakvo eksplozivno sredstvo, oružje ili streljivo da ga ne diraju, već da odmah pozovu policiju. Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će policijski službenici u civilu i ta sredstva sigurno preuzeti.

Ovim putem policija apelira i moli građane da zbog sigurnosti ostalih građana oružja ili eksplozive ne ostavljaju na odlagalištima otpada, u reciklažnim dvorištima, parkovima ili javnim površinama u prirodi.

Komentiraj