NACIONAL OTKRIVA zašto selektivno objavljivanje dijelova presude Arbitražnog suda u sporu InaMOL, iza kojeg stoji pokušaj reanimacije Karamarkova kruga, predstavlja još jedan udar mađarske tvrtke na hrvatske institucije čiji je cilj pokušaj destabilizacije Vlade i stvaranje ozračja u kojem je nagodba s MOL-om najbolje rješenje za Hrvatsku

Vlada nema namjeru ući u neslužbene pregovore s predstavnicima mađarskog MOL-a da bi se nagodila oko Ine, kako se senzacionalistički tvrdi u nekim hrvatskim medijima. Nije istina da hrvatski premijer to planira učiniti zbog – kako se tvrdi – „teške situacije nakon selektivne objave pojedinih dijelova arbitražne odluke UNCITRAL-a“. To je za Nacional izjavio visoki izvor blizak premijeru Andreju Plenkoviću.

Više pročitajte  u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
IZVORBERISLAV JELINIĆ I ORHIDEA GAURA HODAK
Podijeli objavu
Prethodni članakZbog curenja informacija ubrzali akciju na Trgovačkom sudu
Sljedeći članakSlabiji potres na riječkom području
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.