Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC), od 16. do 21. svibnja organizira manifestaciju “Hrvatska volontira” kojom nastoji potaknuti što više građana i organizacija na volontiranje u društveno korisnim aktivnostima i tako promicati volontiranje kao građansku vrlinu, izvijestili su u srijedu iz HVMC-a.

U priopćenju za javnost stoji da se priredba organizira u nekoliko hrvatskih gradova kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem te povezivanjem ljudi i organizacija civilnoga, javnoga i poslovnog sektora, a uključit će pojedince, organizacije civilnog društva, institucije i tvrtke, koji će mnogim javnim akcijama u svojim zajednicama promicati volontiranje.

Ovogodišnja priredba obuhvatit će među ostalim volonterske aktivnosti u domovima umirovljenika u Zagrebu, Osijeku i Splitu, nekoliko volonterskih akcija u Rijeci, 19. dane volonterskog rada u Splitu te pomoć u organizaciji druženja starijih osoba đakovačkoj udruzi za psihosocijalne potrebe “Amadea”.

U HVMC-u ističu kako “ovogodišnjom manifestacijom žele povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnoga i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva”.
Volontiranje poslovnog sektora prilika je da se proširi povezivanje i ukloni distanca koja nastaje radi različitosti poslovnoga, civilnoga i javnog sektora, ističe se u priopćenju i podsjeća kako je prošlogodišnja priredba u šest dana okupila 3196 volontera koji su u 237 akcija diljem Hrvatske društvu darovali 13.751 sat.

Komentiraj