Povijesna bitka kod Stubice koja je pokazala “šake” vlasteli 16. stoljeća, prije jedanaest godina rekonstruirana je od strane Družbe vitezova Zlatnog Kaleža i postala manifestacija od velike važnosti ne samo za Gupčev kraj već i za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju koja je Seljačku bunu uvrstila u top manifestaciju županijskog interesa, a Hrvatska turistička zajednica u manifestaciju od nacionalnog karaktera.

“Veličanstvena rekonstrukcija bitke kod Stubice dobitnica je nagrade Simply the best za najbolji povijesni prikaz i turističko događanje u 2015. godini, koju u 2019. godini pripremamo u još raskošnijem izdanju i to na novoj lokaciji kod dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici. Bitka nad bitkama, realan prikaz najveće borbe hrvatskog seljaka za pravicu svake godine privlači sve više posjetitelja, a i zanimanje javnosti. Stoga ni ne čudi da je već tri godine za redom popraćena u svim medijima“, piše u najavi događanja. 

Spektakularna ‘Bitka kod Stubice’ vjerni prikaz bitke na stubičkom polju održati će se u subotu 9. veljače, na sam datum obljetnice. Cjelodnevni program počinje već od 11 sati sa kulturno-umjetničkim programom i okupljanjem vojski prije same centralne bitke. Uz program posjetitelji će imati priliku posjetiti sajam starih zanata, probati široku ponudu domaćih specijaliteta i dobre kapljice. Centralna bitka počinje u 14 sati kod dvorca Stubički Golubovec, Donja Stubica. Nakon bitke sve posjetitelje zabavljati će Psihomodo pop.

Komentiraj