Hrvatska reprezentacija u Moskvi je odradila konferenciju za medije uoči polufinala Svjetskog prvenstva koje igra u srijedu protiv Engleske.

Reprezentativci su u Moskvu stigli jučer poslijepodne iz Sočija, a danas će odraditi i prvi trening nakon pobjede nad Rusijom, budući da je izbornik igračima jučer dao slobodan dan.

Pred novinare su izašli Mario Mandžukić i Andrej Kramarić. Na pitanje hoće li na Englesku Hrvatska krenuti s dva napadača rekli su da još uvijek ne znaju te da će o tome razgovarati na treningu.

“Nije to pitanje za nas, imamo još dva dana do tekme. Teško je o tome išta pametno reći”, izjavio je Kramarić.

“Imamo iskusne igrače u ekipi i mlade koji su sjajni, zato i jesmo tako dobri. Ali, šanse su 50-50, ovo je polufinale. Sve ekipe su zasluženo tu, respektiramo svakoga, ali nema straha. Vjerujemo u sebe, mislimo na sebe, da budemo što bolji i prođemo dalje”, rekao je Mandžukić.

Kramarić smatra da s Englezima neće biti lako.

“Engleska je za mene bila i prije SP-a jedan od favorita jer su mladi, motivirani, željni dokazivanja, nemaju glumačke zvijezde, fokusirani su do kraja. Imam iskustva s engleskim nogometom, neće biti lako”, kazao je.

Na pitanje jesu li posljednje dvije utakmice od 120 minuta ostavile traga na igračima, hrvatski napadači tvrde da su umorni, ali se ne žale.

“Svi smo spremni, spremni smo igrati već danas, to je polufinale i nitko se neće žaliti na umor. Spremni smo za utakmicu”, izjavio je Mandžukić.

“Nama je najveći pritisak bio protiv Danske u osmini finala, sada je lakše. Sada uživamo u ovome što nam se događa,” poručio je hrvatski napadač koji je otkrio kako još nisu razgovarali o taktici s kojom će se suprostaviti ‘Gordom Albionu’.

“Ne znam kako ćemo igrati protiv Engleske. Jučer smo imali slobodan dan, sada su ispred nas dva treninga i još nismo razgovarali o taktici,” kazao je.

Mandžukić je u dresu Bayerna osvojio Ligu prvaka, a korak do europskog trona je bio je i s Juventusom, no poručio je kako se ništa ne može usporediti s igranjem u hrvatskom dresu.

“Ništa se ne može usporediti s osjećajem kao kada igraš za reprezentaciju. Ovo je nešto posebno. Ne sada, već sve ove godine. Sada smo jako blizu, svjesni smo toga i želimo dati sve od sebe.”

Dio stručnjaka smatra kako će hrvatska prednost u polufinalu biti iskustvo igrača kao što su Modrić, Rakitić, Mandžukić, Lovren…dok je na engleskoj strani mladost.

“Slažem se da imamo iskusne igrače, ali imamo i odlične mlade igrače zato smo i toliko dobri. Izgledi su 50-50 posto i sve četiri ekipe u polufinalu su sjajne. No, nema straha, vjerujemo u sebe.”

Mandžukić je ove sezone imao dobra iskustva s Englezima igrajući u dresu torinske ‘Stare dame’, no još jednom je ponovio kako su klupska natjecanja ipak nešto drugo.

“Klupska natjecanja su ipak nešto drugo. Imam dobro mišljenje o engleskoj reprezentaciji i njihovim igračima. Oni su zasluženo u polufinalu kao i mi,” dodao je.

Komentirao je i tvrdnje kako je Luka Modrić jedan od glavnih kandidata za ‘Zlatnu loptu’ koja se dodijeljuje najboljem igraču svjetskog prvenstva.

“Dugo godina igramo zajedno, ne samo u reprezentaciji, već smo igrali i u klubu. On sve ovo zaslužuje. Njegov uspjeh traje godina. On je naš kapetan kojeg pratimo. Nadam se da će dobiti Zlatnu lotu jer je zaslužuje.”

Strane novinare je najviše zanimalo kako je Dalić u tako kratko vrijeme uspio preporoditi igru hrvatske reprezentacije.

“Dalić je jednostavan, puno razgovara s igračima. Smiren je što dobro utječe na igrače. Nikada nije ljut i nervozan i tu mirnoću prenosi na nas,” kazao je hrvatski napadač.

Komentiraj