Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić, koji je u utakmici protiv Sjeverne Irske bio i kapetan momčadi, sinoć je ‘načeo’ domaćine u prijateljskoj utakmici u Belfastu, i tim je golom došao do brojke 29 za ‘Vatrene’ čime se izjednačio s Eduardom. Da prestigne vodećeg Davora Šukera potrebno mu je još 16 pogodaka.

“16 pogodaka ne izgleda mnogo, ali nije ni malo. Teško da itko može nadmašiti Šukera, Šuker je bio jedinstven, iako je i Mandžukić poseban na svoj način. Ima ga šanse uhvatiti”, komentirao je izbornik Ante Čačić dodajući da je Mandžukić u Belfastu odigrao ‘baš kapetanski’.

Mandžukić je nakon susreta rekao da mu je drago vidjeti kako Hrvatska ima kvalitetu i za budućnost. “Dogovorili smo se da će ovo biti prijateljska utakmica samo na papiru, bili smo spremni na to da će Sjeverna Irska učiniti sve kako bi nas pobijedila. Odigrali smo super, uvjerljivo pobijedili i presretni smo. Treba pohvaliti cijelu momčad, ne treba izdvajati pojedince”, rekao je napadač Juventusa.

Komentiraj