Manchester United nudi preko 50 milijuna eura za omalenog stopera kojeg zovu Mesar i Pitbull

Novi trener Manchester Uniteda Erik ten Hag  svim silama, i velikim novcem, želi iz Ajaxa dovesti stopera Lisandra Martineza. Ten Hag naravno odlično poznaje Martineza, uostalom on ga je u ljeto 2019. i doveo u Ajax iz argentinskog kluba Defensa y Justicia za 7 milijuna eura.

Martinez je 24-godišnji prilično netipični stoper koji je za Argentinu do sada odigrao sedam utakmica. Netipični stoper jer je visok samo 1.75 ali to ga ne čini lošim u zračnim duelima kojih je prošle sezone u Eredivisie dobio 70 posto, samo su dva igrača bila uspješnija od njega.

O načinu Martinezove igre govori nadimak koji je dobio otkako je stigao u Ajax, zovu ga Argentinski mesar, ili kraće Mesar. On sam naglašava kako ne voli taj nadimak, draže mu je da ga zovu onako kako su ga zvali u Argentini: Pitbull. „Taj nadimak mi bolje stoji. Ja grizem protivnike“, rekao je Argentinac u jednom nedavnom intervjuu.

 

Martinez igra lijevom nogom, kvalitetno pokriva i lijevog beka, poziciju svog idola Gabriela Heinzea, također Argentinca koji je od 2004. do 2007. igrao za Manchester United. Uz to, u Defensi je po potrebi Martinez igrao i na mjestu veznog igrača, što mu nije problem jer je odličan na lopti, kako tehnički tako i u gradnji igre, a to, uz ove druge spomenute karakteristike, ga čini prototipom modernog stopera.

„Svaka lopta je pitanje života i smrti“, rekao je Martinez u razgovoru za argentinsku TV postaju TyC Sports. Zadnja ponuda Uniteda, kaže Fabrizio Romano, iznosi 50 milijuna, a Ajax nije prihvatio. Erik ten Hag ne odustaje, zna kakvog igrača dobiva u Martinezu.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner