Manafortov odvjetnik kaže da nema dokaza da je klijent bio u dosluhu s Rusijom

EPA

Odvjetnik bivšeg Trumpova voditelja kampanje Paula Manaforta rekao je u ponedjeljak kako nema dokaza da je Manafort bio u dosluhu s ruskom vladom dok je radio za kampanju te da je njegov rad u ime Ukrajine završio dvije godine ranije.

“mislim da ste danas svi vidjeli da je predsjednik Donald Trump  bio u pravu. Nema dokaza da je g. Manafort ili Trumpova kampanja bili u dosluhu s ruskom vladom”, rekao je odvjetnik Kevin Downing novinarima nakon što je Manafort na sudu izjavio kako se ne osjeća krivim za pranje novca i druge optužbe.

“G. Manafort je predstavljao kampanje za Europsku uniju za Ukrajince i…nastojao ojačati demokraciju i pomoći da se Ukrajina približi Sjedinjenim Državama i EU-u”, rekao je Downing.

“Te su aktivnosti završile 2014. više od dvije godine prije nego je g. Manafort služio u Trumpovoj kampanji”, dodao je.

Manafort i njegov optuženi suradnik Rick Gates su pred sudom izjavili kako se ne osjećaju krivim za niz optužbi od pranja novca do djelovanja kao neregistrirani agenti bivše ukrajinske proruske vlade.

Obojica su stavljena u kućni pritvor i određena im je jamčevina od 10 milijuna dolara za Manaforta i 5 milijuna dolara za Gatesa.

Komentiraj