Mamići u novom biznisu u Hercegovini: Zanima ih gradnja solarnih elektrana kod Čitluka, Čapljine i Mostara

Tvrtka Plavo sunce d.o.o. gdje je jedan o osnivača sin Zdravka Mamića, Mario Mamić, planira izgradnju više solarnih elektrana na području Hercegovine, otkriva portal Hercegovina.info.

Tvrtka je za sada, pišu, zahtjeve podnosila za područje Čitluka i Čapljine, a budući da je Zdravko Mamić nedavno imao sastanak s bivšim gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem i njihovim društvom, i to u podrumu mostarskog restorana Pablos, vjeruje se da Mamića zanimaju i lokacije oko Mostara.

Navodno je zanimljiva lokacija Polog kod Mostara. Marina Deronjić, načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara rekla je da ju je telefonom kontaktirao predstavnik tvrtke “Plavo sunce”.

Profil firme Plavo sunce, vlasnička struktura i poslovanje. Izvor: Portal Hercegovina.info


Elektroprivreda HZ HB potvrdila da Mamiće zanima izgradnja solarnih elektrana

U Elektroprivredi HZ HB potvrdili su da je spomenuta tvrtka već podnosila zahtjeve u dva hercegovačka grada, piše novinar K. Perić na portalu Hercegovina.info.

“Tvrtka Plavo sunce d.o.o. podnijela je sedam zahtjeva za ishođenje elektromagnetske suglasnosti za izgradnju solarnih elektrana instalirane snage po 999 kW električne energije na području naše Poslovnice Čitluk, te tri zahtjeva od kojih dva po 999 kW i jedan 800 kW instalirane snage električne energije na području naše Poslovnice Čapljina”, kazala je glasnogovornica Elektroprivrede HZ HB Marija Bunitić za portal hercegovina.info.

Svi su zahtjevi, dodala je, predani sukladno propisanim procedurama te su sada u fazi izrade elaborati optimalnih tehničkih rješenja za priključak, nakon čega će se utvrditi uvjeti i mogućnosti priključenja, sukladno zakonu.

Unatoč raspisanim tjeralicama, planiraju poslovne pothvate u susjednoj BiH

Podsjetimo, nakon sudske presude protiv braće Mamić, u kojoj je Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina, a Zoran Mamić na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama, Mamići su se sklonili u susjednu Bosnu i Hercegovinu.

Mediji su već pisali o poslovnim planovima i pothvatima Zdravka Mamića u BiH, a sada je izvjesno da ga zanima i poslovni projekt solarnih elektrana i to preko tvrtke Plavo sunce u kojoj je njegov sin Mario Mamić jedan od suvlasnika.

Istovremeno, zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju za Zdravkom Mamićem i Zoranom Mamićem MUP RH raspisao je tjeralice koje su još uvijek na snazi.

 

MUP RH raspisao je tjeralicu za Zdravkom Mamićem. Photo: MUP RH

 

MUP RH raspisao je tjeralicu za Zoranom Mamićem. Photo: MUP RH

 

 

Komentiraj