MAMIĆ UOČI DERBIJA “Želim vidjeti igrače Rijeke da lete po zraku od čvrstine mojih igrača”

Marko Jurinec/PIXSELL

Dinamov trener Zoran Mamić u subotu je najavio sutrašnji derbi sa Rijekom. Utakmica se igra od 17 sati na Maksimiru, a Mamić se nada dobroj utakmici, sjajnoj atmosferi i pobjedi njegovih nogometapa.

“Svjesni smo važnosti utakmice i želimo potvrditi dobru igru iz prve dvije utakmice te još dignuti razinu igre; posebno u realizaciji. Želimo potvrditi da smo najbolja momčad u Hrvatskoj i povećati prednost na ljestvici”, kazao je Mamić.

“Iskreno, ne zanima me kako će oni igrati. Želio bih od svoje momčadi vidjeti agresiju, čvrstinu i čak ću “izaći iz granica” svojih uobičajenih izjava pa slikovito reći da bih želio vidjeti igrače Rijeke da lete po zraku od čvrstine mojih igrača”, dodao je Mamić koji sutra ne može računati na aravela, Pivarića, Gonçala i Henriqueza.

U dva susreta ove sezone Dinamo je protiv Rijeke osvojio tek bod. “Stanje na terenu je bilo dijametralno suprotno. Ipak, vjerujem da sutra neće biti pogrešaka kao ono isključenje Taravela na Rujevici”, poručuje.

Od nogometaša Rijeke kao najveću opasnost Mamić je podcrtao ime Marina Tomasova. “on je sigurno njihov najbolji igrač koji svojim potezom može napraviti “dar mar”. Gavranović? Već je pokazao da je opasan, ali rekao sam već da me ne interesira Rijeka. Puno smo pričali o njihovoj homogenosti i čvrstini… Dovoljno smo ih hvalili”, dodao je.

Na kraju je zaključio kako se sutrašnjom utakmicom i eventualnom pobjedom Dinama neće riješavati pitanje prvaka. “Nakon Rijeke ostaje još 13 utakmica, preko 40 bodova i idemo redom”.

Komentiraj