Mamić ‘u ofenzivi’: ‘Ovo su rezervacije za put u Dubai koji sam platio sucu i njegovoj ljubavnici’

Nakon što mu je Vrhovni sud prošlog tjedna pravomoćno potvrdio šest godina i šest mjeseci zatvora, bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić održao je u Mostaru konferenciju za medije, na kojoj je predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu i neke suce Županisjkog suda u Osijeku optužio za korupciju i primanje mita.

Već danina Mamić je aktivan na svojoj Facebook stranici, gdje je u utorak objavio presliku rezervacija avionskih karata za jednog suca i još dvije osobe. Još prošlog tjedna bivši čelnik Dinama ustvrdi je da im je platio put u Dubai.

“Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe, svoje ljubavnice, te njene kćeri za put u Dubai. Vrijeme je isteklo. Obzirom da se mene ne može kupiti, niti kao USKOK i DORH natjerati da držim predmete na dnu ladice ekskluzivno objavljujem mailove kojima sam preko agencije rezervirao, platio i dostavio karte za Dubai za njega, ljubavnicu i njenu kćer, kao i potvrde o letu sa svim podacima. Gospoda su naravno u Dubai letila poslovnom klasom, a ceh je bio preko 23000 kuna samo za let. Nadam se da će sada supruzi gospodina Vekića biti jasnija ona laž koju joj je muž prodao kada joj je rekao da ga neće biti za Novu godinu jer ide na kongres ljubitelja reketa. Ovim putem apeliram na preostale suce – predsjednika Fruteka, suca Kvesića, suca Bobana i šefa K€$$u da što prije podnesu ostavke na svoja mjesta jer ih čeka sudbina Krušlina i Vekića, što duže budete čekali bit će vam gore. Vaše vrijeme je završilo, vrijeme #ReformaPravosuđa i naplate vaših grijeha je stiglo”, napisao je Mamić.

Podsjetimo, Mamić je izjavio i da je USKOK-u još u listopadu prošle godine, dostavio USB stick, što je USKOK i potvrdio i poručio da provjeravaju sadržaj sticka. Mediji su u međuvremenu objavili fotografije i videosnimke koje je Mamić na sticku dostavio USKOK-u.

Protiv osječkih sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina, pokrenut je stegovni postupak. Zvonko Vrban, predsjednik Županijskog suda u Osijeku poslao je Državnom sudbenom vijeću i zahtjev za pokretanje stegovnog postupka. Predložio je stegovnu kaznu razrješenja od obnašanja sudačke dužnosti. Vekić i Krušlin više nikad neće moći biti suci u slučaju da DSV prihvati taj prijedlog Vrbana.

Komentiraj