Mamić: U Norveškoj idemo na pobjedu

Marko Prpic/PIXSELL

Odigrali smo tešku i tvrdu utakmicu, ali u Norveškoj očekujem drugačiju utakmicu i naš prolaz, izjavio je nakon sinoćenje utakmice trećeg pretkola u kojoj je Dinamo odigrao 1-1 s norveškim Moldeom trener Modrih Zoran Mamić.

“Odigrali smo tešku i tvrdu utakmicu protiv dobrog protivnika koji je pokazao kvalitetu. Veći dio utakmice smo dominirali, ali u završnici nismo našli prava rješenja. Nažalost nakon našeg pravovremenog vodstva smo brzo kažnjeni nakon nekoliko vezanih propusta. Ipak, očekujem drugačiju utakmicu u Norveškoj gdje će nam biti lakše igrati i naš prolaz”, izjavio je Zoran Mamić.

“Nemamo mi problema igrati na umjetnoj travi koja nas čeka tamo, a moram priznati da se moji igrači i ja ugodnije osjećamo kada igramo u gostima. Nevjerojatno je da se nakon desetak minuta utakmice s tribina čuju zvižduci jer mi još ne vodimo, ali nadamo se da ćemo u idućim utakmicama biti bolji i da će se to promijeniti”, dodao je.

Trener nije htio previše komentirati potez Paula Machada koji mu je donio isključenje. “Nisam s njim uopće razgovarao niti ću to učiniti danas. Sutra ćemo razgovarati. Danas smo igrali utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka i nakon utakmice nema smisla donositi odluke. Ja sam bio koncentriran na teren, nisam dobro niti vidio i moramo razgovarati s onima koji su vidjeli bolje. Nisam rekao niti da ćemo prijeći preko toga niti da ćemo ga kazniti. Pojedinac je navodno napravio nešto grozno, ali još uvijek razmišljam o utakmici.”

“Rekao sam, bila je to teška i tvrda europska utakmica u kojoj su oni dobro stajali i nije ih bilo lako probiti. Imali smo dosta situacija koje nismo dobro razigrali na 20-30 metara od gola gdje nam je danas falio Pjaca koji nije bio na nivou zadnjih utakmica, ali tako je to: ne može niti on uvijek biti najbolji. Soudani? Nije zabio gol i možda nije bio pravi, ali nismo ga vadili van jer se od njega uvijek može očekivati bljesak i pravi potez koji može prelomiti”, komentirao je Mamić činjenicu da su njegovi igrači imali tek dva udarca u okvir gola.

“Dinamo će ići u Molde na pobjedu, igrat ćemo otvoreno i napadački i siguran sam da ćemo se veseliti. Vjerujem u ovu momčad”, zaključio je trener Modrih.

Komentiraj