HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

MAMIĆ “Radim životnu inventuru”

Zdravko Mamić u ponedjeljak je iz Međugorja za Sportske novosti komentirao uspjeh ‘Vatrenih’ na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, glasine o pokušaju smjene izbornika Zlatka Dalića te svojoj presudi.

Mamić je ponosan na reprezentaciju, ali ističe kako mu smeta što mu nitko nije zahvalio zbog tog uspjeha. Uvjeren je da se protiv njega vodi montirani politički proces i tvrdi da mu se prijeti.

“Prijeti mi jedan dio hrvatskog podzemlja koji želi preuzeti nogomet i prijete mi suspektne grupacije, paravojne i parapolicijske, koje se pojavljuju u ovakvim situacijama i koje žele iskoristiti moju situaciju. Bilo da me žele reketariti, bilo da me pokušaju oteti i ucjenjivati moju obitelj za otkupnu cijenu ili bi me, u suradnji s dijelovima državnog represivnog aparata, rado vidjeli u pritvoru. O tome imam direktne informacije i o tome informacije imaju i hrvatske službe koje znaju o kome se točno radi, imenom i prezimenom”, rekao je Mamić na početku razgovora.

Među ljudima koji mu žele naštetiti, Mamić navodi i bivšeg izbornika Miroslava Ćiru Blaževića, koji je Hrvatsku 1998. godine odveo do brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. “Ćiro je uvijek za mene govorio da sam bog nogometa u Hrvatskoj, da sam jači od hrvatske države i premijera Plenkovića. Time je on želio da me sustav uništi, da me diskvalificira, da mi se svi dušmani svijeta navale na leđa. A sada kad je reprezentacija polučila uspjehe, onda govori da sam ja skroz nevažna osoba. Dakle, ovisno o potrebi se manipulira, tako sad i vi”, kazao je Mamić.

Naglašava kako nema dvojbe kako je on, zajedno s volonterima i ZorislavomSrebrićem, najzaslužniji za ovaj uspjeh reprezentacije. “Mojoj sreći nije bilo kraja. Bio sam sretan k’o prasac. No isto tako bio sam na momente tužan. Pridonio sam tom rezultatu i veselju naroda, i nisam bio tamo na licu mjesta, gdje mi je bilo mjesto. A tamo su bili svi oni koji su rušili reprezentaciju, Dinamo i mene osobno. Ipak prevladala je sreća u odnosu na tugu”, ispričao je Mamić.

Naglasio je kako ga niti jedan reprezentativac nije nazvao, te dodaje kako su ogromne razlik između Zagreba i Međugorja. “Počeo sam praviti inventuru života, tko su mi prijatelji, a tko nisu. Preispitujem se o nekim potezima koje sam učinio. Jako sam posvećen molitvi. Idem redovito na mise, molim se više, i čini mi se da sam tek sad na putu da postanem vjernik u pravom smislu”, poručio je Mamić.

Istaknuo je kako je laž da je netko rušio izbornika Dalića. “Jedina stvar o kojoj se raspravljalo bila je oko te turneje, je li se dobro postupilo da je šest igrača napustilo turneju. Pa valjda je pravo medija, ljudi u Izvršnom odboru, da preispituju je li nešto dobro ili nije”, rekao je, između ostalog, Mamić za Sportske novosti.

Komentiraj