Mamić objavio da je Bjelica u Dinamu zaradio više od 24 milijuna kuna

Aktualnu situaciju u Maksimiru danas je putem društvenih mreža prokomentirao i bjegunac od hrvatskog pravosuđa te savjetnik Dinama Zdravko Mamić.

Ne mareći ugovorne odnose koji u sebi sadrže i odredbe o tajnosti podataka objavio je koliko su u proteklih 20 mjeseci zaradili Nenad Bjelica i šestorica članova njegovog stručnog stožera koji su nedavno dobili otkaz nakon što su odbili smanjenje primanja za dvije trećine u sljedećih šest mjeseci.

Tako je javnost saznala da je arhitekt Dinamova uspjeha u europskim i nacionalnim natjecanjima u proteklom razdoblju postao bogatiji za 24,4 milijun kuna, a Mamić je pritom poručio:

“Messi i suigrači su se odrekli 70% primanja, belgijski nogometaši će mjesečno preživljavati s 13 000 kuna, Žilina koja je sedmerostruki prvak Slovačke je proglasila bankrot, Cristiano Ronaldo, Juventus, Bayern Munchen i mnogi drugi su se solidarizirali, te pokazali da se na muci poznaju junaci. Dinamo se priprema za vremena ispred nas i svi moramo nositi dio tereta. Sve uspjehe klub je honorirao, nikome nije ostao dužan, te je omogućio uvjete rada rada kakve nema nitko u ovom dijelu Europe, a to će raditi i ubuduće. Game over.”

Podsjetimo da se Zdravko Mamić po nepravomoćnoj presudi i optužnicama tereti da je zajedno za svojim partnerima oštetio Dinamo i državni proračun za više od 300 milijuna kuna. U Bosni i Hercegovini se u bijegu nalazi od lipnja 2018. godine kada je pred Županijskom sudom u Osijeku osuđen na šest i pol godina zatvora.

Komentiraj