Mamić nonšalantno dočekao zahtjev za izručenje

Županijski sud u Osijeku poslao je Ministarstvu pravosuđa dokumentaciju za izručenje Zdravka Mamića.

No bivši čelnik Dinama, iako korak bliže granici Hrvatske i BiH, ne izgleda zabrinuto. Vozi se i šeta Međugorjem u Dinamovu dresu i ljetnim papučama.

Istovremeno, Mamićev odvjetnik Veljko Miljević uvjeren je da njegov klijent neće biti izručen Hrvatskoj, piše N1.

Ističe da je on u Međugorju i dostupan tijelima BiH te da očekuje kako će ga uskoro pozvati. Smatra da je u slučaju njegova klijenta počinjeno nekoliko ozbiljnih pravnih grešaka.

Ministarstvo pravosuđa nakon primitka dokumentacije nastavit će proceduru. Provjerit će dokumentaciju i poslati zahtjev nadležnim tijelima u BiH.

O tome se oglasilo i Ministarstvo pravosuđa. Kako je priopćeno iz ministarstva, od MUP-a su zaprimili obavijest o ažuriranju spisa međunarodne potrage za Mamićem.

“Od Županijskog suda u Osijeku zatražena je obavijest o tome želi li isti da se postupak izručenja pokrene te u slučaju da se sud izjasni na način da želi pokrenuti postupak izručenja, isti je pozvan dostaviti dokumentaciju propisanu primjenjivim međunarodnim i domaćim propisima.

Nakon što ovo ministarstvo zaprimi odgovor nadležnog suda te ukoliko bude dostavljena sva potrebna dokumentacija, Ministarstvo će postupiti sukladno primjenjivim propisima te nadležnom tijelu Bosne i Hercegovine podnijeti molbu za izručenje okrivljenog Zdravka Mamića”, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa.

Komentiraj