Nacional

MAMIĆ “Nisam bjegunac, BiH je moja druga domovina”

Zdravko Mamić otputovao je u Međugorje samo dan uoči izricanja nepravomoćne presude za optužnicu kojom se tereti 116 milijuna kuna iz Dinama. Mamić je svoje putovanje, i insinuacije da je pobjegao, komentirao za N1 televiziju.

“Nije bilo planirano nego je bilo spontano. Osjećao sam da moram ići tamo gdje ću se osjećati najbolje i naći mir. Nisam imao dileme da odem u Međugorje gdje sam našao trenutni mir i gdje imam veliki broj prijatelja. Procijenio sam da mi je bolje tu nego da sutra budem u osječkoj sudnici gdje bih doživljavao frustracija”, rekao je Mamić dodajući kako očekuje oslobađajuću presudu.

“Nemam povjerenja da ću imati pošteno suđenje, ali na kraju sam siguran da ćemo pobjediti jer postoje više instance, Vrhovni sud, Ustavni sud i Europski sud za ljudska prava. Iako se nadam da će i ovi suci smoći hrabrosti da se odupru pritiscima ljudi koji su im nadređeni i da ne podlegnu pritiscima i da donesu jedinu moguću presudu, a to je oslobađajuća presuda”, rekao je Mamić.

“Vidim da neki već spekuliraju da sam bjegunac. No, mislim i da osoba u prvom razredu zna što se tretira kao bijeg, a to je kada je netko trebao obavezno biti prisutan na nekom mjestu, a nije se pojavio, tada se to tretira kao bijeg. Ne razumijem zašto ja danas ne bi bio u Međugorju kao i svaki drugi građanin svijeta, slobodan sam. Ovo je moja druga domovina jer ja sam i državljanin BiH i ovdje imam imovinu”, ističe.

“Ne vidim čemu frustracija i odmicanje od fokusa stvari, a to je pravično suđenje i poštivanje zakonitosti. Sigurno da ću svoju borbu voditi van zatvorskih zidova. Pa ne mislite valjda da ću voditi borbu iz zatvora”, zaključio je Mamić.

Komentiraj