Mamić: “Naš protivnik je momčad koja je pobjednika Europske lige držala u šahu 180 minuta”

Osim Lokomotive svoj europski put sutra započinje i aktualni prvak Dinamo koji će u sklopu 2. pretkola Lige prvaka gostovati kod rumunjskog prvaka CFR Cluja. Dvoboj na stadionu Dr. Constantin Rădulescu u Cluj-Napoci počinje od 20 sati, a igra se pred praznim tribinama dok je TV prijenos osiguran na Arena Sportu.

Skraćivanjem kvalifikacija UEFA je odlučila da se u ovoj fazi natjecanja igra na samo jedan susret pobjednik kojeg ide u treće prekolo Lige prvaka dok poraženi seli u treće pretkolo Europske lige. Ukoliko nakon 90 minuta igre bude neriješeno igrat će se produžeci, a po potrebi će se izvoditi i jedanaesterci.

Plavi su u Rumunjsku otputovali bez ozlijeđenih Dine Perića, Marka Leškovića i Damiana Kadziora, a sportski direktor i trener Zoran Mamić je tom prigodom za klupske kanale izjavio:

“Naši ciljevi se znaju, želimo pobijediti i proći dalje. Naš protivnik je momčad koja je pobjednika Europske lige držala u šahu 180 minuta. Sevilla je prošla na gol u gostima, što dovoljno govori o snazi Cluja. To je iskusna momčad, kompaktna, agresivna, koja fantastično izvodi prekide. Treba biti na jako visokom nivou da bi tu utakmicu dobili.”

[VIDEO] Prije polaska na put porazgovarali smo s glavnim trenerom Zoranom Mamićem o utakmici drugog pretkola Lige prvaka koja nas sutra čeka u Rumunjskoj! ⬇️📺🔵🔵

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Tuesday, August 25, 2020

Dinamo je prošlog tjedna zabilježio jedan pozitivan slučaj na koronavirus u igračkom kadru, no testiranja obavljena u nedjelju prema UEFA protokolu dala su negativne rezultate. Plavi će se još jednom testirati nakon što stignu u Rumunjsku.

Sutrašnju utakmicu sudit će portugalski arbitri koje će predvoditi Antonio Emanuel Carvalho Nobre, a njemu će asistirati Bruno Alves Jesus, Nuno Pereira i João Carlos Antunes Pereira Bento.

Pročitajte još:

>> Predstavljamo prvu izglednu prepreku Dinama u Ligi prvaka – CFR Cluj

>> Krznar: “Utakmica na Malti nije prava slika CFR Cluja”

Komentiraj